januari 14, 2010

Thinking in the Certain Way./Tänkande på visst sätt.

KAPITEL 8

Vänd till kapitel 6 och läsa igen historien om mannen som bildade en mental bild av sitt hus, och du kommer att få en rättvis bild av det första steget mot att bli rik. Du måste vara en klar och bestämd mental bild av vad du vill, du kan inte överföra en idé om du inte har det själv.

Du måste ha det innan du kan ge det, och många människor imponerar tänkande substans eftersom de själva har bara ett vagt och dimmiga begrepp om de saker de vill göra, ha, eller bli.

Det räcker inte att du ska ha en allmän strävan efter rikedom "att göra gott med", alla har denna önskan.

Det räcker inte att du bör ha en önskan att resa, se saker, leva mer, har etc. Alla dessa önskningar också. Om du skulle skicka ett trådlöst meddelande till en vän, skulle du inte skicka bokstäverna i alfabetet i ordning, och lät honom konstruera budskap till sig själv, eller skulle du vilja säga slumpvis ur ordlistan. Du skulle skicka en sammanhängande mening, ett som betydde något. När du försöker imponera på dina vill på ämne, kom ihåg att det måste göras genom en sammanhängande redogörelse, du måste veta vad du vill, och vara bestämd. Du kan aldrig bli rik, eller starta skaparkraft till handling, genom att skicka ut oformade längtan och vaga önskningar.

Gå över dina önskningar precis som den jag har beskrivit gick över sitt hus, se bara vad du vill, och få en klar mental bild av det som du vill att det ska se när du får den.

Att en tydlig mental bild som du måste ha ständigt i åtanke, som sjöman har i åtanke hamnen mot vilken han seglar fartyget, skall du hålla ditt ansikte mot det hela tiden. Du får inte mer tappa bort den än styrman förlorar sikte på kompassen.

Det är inte nödvändigt att ta övningar i koncentration, inte heller för att dela speciella tider för bön och bekräftelse, eller att "gå in i tystnaden," eller att göra ockulta stunts av något slag. Finns saker är bra nog, men är allt man behöver veta vad du vill och vilja det illa nog så att den kommer att stanna i dina tankar.

Tillbringar så mycket av din fritid som du funderar på bilden, men ingen behöver ta övningar att koncentrera sitt sinne på en sak som han egentligen vill, det är de saker du egentligen inte bryr sig om som kräver ansträngning för att fixa ditt uppmärksamhet på dem.

Och om du inte verkligen vill bli rika, så att viljan är tillräckligt stark för att hålla dina tankar riktade till det ändamål som den magnetiska polen håller nålen på kompassen, kommer det knappast vara värt för dig att försöka utföra de instruktioner ges i denna bok.

De metoder som här anges är för människor vars önskan om rikedom är stark nog att övervinna mental lättja och kärlek till mods och få dem att fungera.

Ju mer tydlig och bestämd du gör din bild då, och ju mer du bo på det, få ut alla sina underbara detaljer, desto starkare blir din önskan kommer att vara, och ju starkare er önskan, desto lättare blir det att hålla dig fast vid bilden av vad du vill.

Något mer är dock nödvändigt, än att bara se bilden tydligt. Om det är allt du gör, är du bara en drömmare, och kommer att ha liten eller ingen effekt för prestation.

Bakom din tydlig vision måste vara syftet att inse det, att föra ut det i konkret uttryck.

Och bakom detta måste vara en oövervinnelig och orubblig tro att saken redan är ert, att det är "till hands" och du behöver bara ta i besittning.

Bor i det nya huset, mentalt, tills det tar form omkring dig fysiskt. I den mentala sfären, träder genast i fullt åtnjutande av de saker du vill ha.

"Vadhelst saker ni begära när ni ber, tror att ni emot dem, och ni skall ha dem, säger Jesus.

Se vad du vill som om de faktiskt runt dig hela tiden, se dig själv som ägare och använda dem. Använda dem i fantasi precis som du kommer att använda dem när de är dina materiella ägodelar. Bo på din mentala bilden tills den är klar och tydlig, och ta sedan Mental Attitude of Ownership mot allt i den bilden. Taga i besittning det i åtanke, i full tro att det verkligen är ditt. Håll till denna mentala ägande, inte undantag för ett ögonblick i tron att det är verkligt.

Och kom ihåg vad som sades i ett förfarande kapitel om tacksamhet, vara så tacksam för det hela tiden som du förväntar dig att bli när den har tagit form. Mannen som kan uppriktigt tacka Gud för de saker som än så länge han äger bara i fantasin, har verklig tro. Han kommer att bli rik, han kommer att leda till skapandet av vad han vill.

Du behöver inte be flera gånger för saker du vill, det är inte nödvändigt att tala om Gud om det varje dag.

"Använd inte förgäves upprepningar som hedningarna gör, sade Jesus sade till sina lärjungar," för er Fader vet att ni har behov av dessa saker innan ni ber honom. "

Din del är att på ett intelligent formulera din önskan om de saker som gör en större liv, och att få dessa önskemål ordnas i en sammanhängande helhet, och därefter att imponera hela lust på det formlösa ämnet, som har makt och vilja att föra dig vad du vill.

Du gör inte detta intryck genom att upprepa strängar av ord, du gör det genom att hålla visionen med orubblig syfte att uppnå detta mål, och med orubblig tro på att man inte uppnår det.

Svaret på bön är inte enligt din tro medan du talar, men enligt din tro medan du arbetar.

Du kan inte imponera Guds sinne genom att ha en speciell sabbatsdagen utsklida tala om för honom vad du vill, och glömmer honom under resten av veckan. Du kan inte imponera på honom genom att ha särskilda timmar att gå in i din garderob och be, om du då avvisa ärendet från ditt sinne till bönetimman kommer igen.

Muntlig bön är tillräckligt bra, och har sin verkan, framför allt på dig själv, för att klargöra dina visioner och stärka din tro, men det är inte din muntliga framställningar som du får vad du vill. För att bli rik du inte behöver en "söt bönetimman", du behöver "be oavlåtligen." Och genom bön jag: hålla stadigt på din vision, i syfte att orsaka dess tillkomst i fast form, och tro att du gör det.

"Tro att ni tar emot dem."

Hela frågan visar på att, när du har klart bildat din vision. När du har bildat det är det väl att göra ett muntligt uttalande, ta itu med de högsta i vördnadsfull bön, och från den stunden du måste, i åtanke får det du ber om. Bor i det nya huset, bär fina kläder, åka i bil, åka på resan, och tillförsikt planera för större resor. Tänka och tala om allt det du har bett om i form av faktisk nuvarande ägare. Tänk dig en miljö och en finansiell ställning exakt som du vill ha dem, och lever hela tiden i det imaginära miljö och finansiella ställning. Dock ihåg att du inte gör detta endast som en drömmare och slott byggmästare, håll till tron att den imaginära håller på att förverkligas, och till syftet att inse det. Kom ihåg att det är tro och syfte med användningen av den fantasi som gör skillnaden mellan forskaren och drömmare. Och att ha lärt sig detta, är det här att du måste lära dig en korrekt användning av Will.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar