januari 14, 2010

How to Use the Will./Använda Will.

KAPITEL 9

Använda Will.

Ställa om att bli rik på ett vetenskapligt sätt, försöker du inte använda din viljestyrka till någonting utanför sig själv.

Dina har ingen rätt att göra det ändå.

Det är fel att tillämpa din vilja att andra män och kvinnor i syfte att få dem att göra vad du vill göra.

Det är så flagrant fel att tvinga människor med psykiska makt som det är att tvinga dem genom fysisk kraft. Om tvinga människor med fysiskt våld att göra saker för dig reducerar dem till slaveri, som tvingar dem med psykiska medel åstadkommer exakt samma sak, den enda skillnaden är i metoder. Om att ta saker från människor med fysiskt våld är rån, dem tar saker av psykiska kraft är rån också, det finns ingen skillnad i princip.

Du har ingen rätt att använda din viljestyrka på en annan person, även "för hans eget bästa", för att du inte vet vad som är för hans goda. Vetenskap blir rika inte kräver att du ansöker makt eller kraft till någon annan person, på något sätt. Det är inte det minsta behov av att göra det, ja, varje försök att använda din vilja på andra bara har en tendens att besegra dina ändamål.

Du behöver inte tillämpa din vilja att saker och ting, för att tvinga dem att komma till dig.

Det skulle bara vara att försöka tvinga Gud, och det skulle vara dumt och onödigt, liksom ogudaktig.

Du behöver inte tvinga Gud att ge dig bra saker, inte mer än du måste använda din vilja befogenhet att solen gå upp.

Du behöver inte använda din viljestyrka för att erövra en ovänlig gudom, eller att göra envis och upproriska styrkor gör din budgivning.

Ämnet är vänlig för dig, och är mer angelägen om att ge dig vad du vill än att du ska få det.

Att bli rika, behöver du bara använda din viljestyrka på dig.

När du vet vad du ska tänka och göra, då måste du använda din vilja att tvinga dig själv att tänka och göra rätt saker. Det är den lagliga användningen av den kommer att få vad du vill - att använda det hålla dig till rätt kurs. Använd din vilja att hålla sig tänka och agera på visst sätt.

Försök inte projicera din vilja, eller dina tankar, eller ditt sinne ut i rymden, att "agera" på saker eller människor.

Håll dig hemma, det kan åstadkomma mer där än på andra håll.

Använd ditt sinne för att skapa en mental bild av vad du vill, och att hålla denna vision med tro och syfte, och använda din vilja att hålla din hjärna arbetar på rätt sätt.

Ju mer stadig och kontinuerlig din tro och syfte, desto snabbare kommer du att bli rik, eftersom du gör bara positiva intryck på ämnet, och du kommer inte att neutralisera eller kompensera dem med negativa intryck.

Bilden av dina önskningar, höll med tro och ändamål, tas upp av det formlösa, och genomsyrar det till stora avstånd, hela universum, för allt jag vet.

Eftersom detta intryck sprids, är saker som går mot sitt förverkligande, allt levande, alla döda sak, och det som ändå oskapad är rörs mot att få till stånd det som du vill. All kraft börjar påverkas i denna riktning, alla ting börjar röra sig mot dig. I människors medvetande, överallt, påverkas mot att göra saker som är nödvändiga för att uppfylla dina önskningar, och de fungerar för dig, omedvetet.

Men du kan kolla allt detta genom att starta ett negativt intryck i Formless i sak. Tvivel eller otro är lika säkert att starta en rörelse bort från dig som tro och syftet är att starta en mot dig. Det är genom att inte förstå detta att de flesta som försöker att använda sig av "mental science" att få rika gör sitt misslyckande. Varje timme och stund du spenderar i att ge akt på tvivel och farhågor, varje timme du tillbringar i fara, sätter varje timme då själen är besatt av otro, en ström ifrån dig i hela området intelligenta i sak. Alla löften till dem som tror, och till dem bara. Notera hur envisa Jesus var på denna punkt i tro, och nu vet du varför.

Eftersom tron är alla viktiga, det anstår dig att bevara dina tankar, och eftersom din tro kommer att formas i mycket stor utsträckning av de saker du ser och tänker på, är det viktigt att ni befalla din uppmärksamhet.

Och här kommer kommer i bruk, ty det är genom din vilja att du bestämmer över vad saker er uppmärksamhet skall fastställas.

Om du vill bli rik, får du inte göra en studie av fattigdom.

Saker som inte fått till stånd genom att tänka på deras motsatser. Hälsa är aldrig uppnås genom att studera sjukdomen och tänker på sjukdomar, rättfärdighet inte skall främjas genom att studera synd och tankar om synd och ingen någonsin fick rik genom att studera fattigdom och tänker om fattigdom.

Medicin som en vetenskap av sjukdom har ökat sjukdom, religion som en vetenskap om synden har främjat synd, och ekonomi som en studie av fattigdom kommer att fylla världen med elände och vill.

Prata inte om fattigdom, inte undersöka det, eller oroa dig med det. Strunt samma vilka dess orsaker är, du har inget att göra med dem.

Vad avser du är botemedlet.

Spendera inte din tid i ideell verksamhet, eller välgörenhet rörelser, alla välgörenhet bara tenderar att permanenta eländet den syftar till att utrota.

Jag säger inte att du ska vara hårda hjärtan eller ovänlig, och vägra att höra rop behöver, men du får inte försöka utrota fattigdomen i någon av de klassiska sätten. Sätt fattigdomen bakom dig, och lägga allt som är hänförlig till det bakom dig, och "göra gott".

Bli rik, det är det bästa sättet du kan hjälpa de fattiga.

Och du kan inte hålla den mentala bilden är att göra dig rik om du fyller ditt sinne med bilder av fattigdom. Inte läser böcker eller tidningar som ger omständlig redovisning av eländet i arrendegård invånare, av de fasor av barnarbete, och så vidare. Läs inte något som fyller ditt sinne med dystra bilder av nöd och lidande.

Du kan inte hjälpa de fattiga i minst genom att känna till dessa saker, och den utbredda kunskapen om dem inte ofta alls att avskaffa fattigdomen.

Vad tenderar att göra sig av med fattigdom är inte att få bilder av fattigdom i ditt sinne, men att få bilder av välstånd i sinnet hos de fattiga.

Du är inte överge de fattiga i deras elände när du vägrar att låta ditt sinne fyllas med bilder på eländet.

Fattigdomen kan avskaffas, inte genom att öka antalet väl göra människor som tänker på fattigdom, men genom att öka antalet fattiga människor som syftet med tron att bli rika.

De fattiga behöver inte välgörenhet, de behöver inspiration. Charity skickar bara dem en bit bröd för att hålla dem vid liv i deras elände, eller ger dem ett nöje att få dem att glömma en timme eller två, men inspirationen kommer få dem att stiga ur sin misär. Om du vill hjälpa de fattiga, visa dem att de kan bli rik, bevisar det genom att bli rik själv.

Det enda sättet på vilket fattigdomen någonsin kommer att bli förvisad från den här världen är att få en stor och ständigt växande antal människor att utöva lära av denna bok.

Människor måste lära sig att bli rik genom skapande, inte av konkurrens.

Varje människa som blir rika genom konkurrens kastar ner bakom honom stege genom vilken han upp, och håller oss andra, men varje människa som blir rika genom att skapa öppnar en väg för tusentals att följa honom, och inspirerar dem att göra det.

Du är inte visas hårdhet eller en känslolös disposition när du vägrar synd fattigdom, ser fattigdom, läsa om fattigdom, eller tänka eller prata om det, eller att lyssna på dem som pratar om det. Använd din viljestyrka för att hålla dig ifrån ämnet för fattigdom, och att hålla det fast med tro och syfte från en vision av vad du vill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar