januari 14, 2010

There is A Science of Getting Rich/Det finns en Vetenskapen om hur man blir rik

KAPITEL 2

DET är en vetenskap bli rik, och det är en exakt vetenskap, som algebra eller aritmetik. Det finns vissa lagar som reglerar att förvärva rikedom, när dessa lagar är inlärda och följs av någon människa, kommer han att bli rik med matematisk säkerhet.

Ägandet av pengar och egendom kommer som en följd av att göra saker på ett visst sätt, de som gör saker på detta sätt och vis, antingen avsiktligt eller av misstag, bli rika, medan de som inte gör saker på detta sätt och vis, oavsett hur hårt de arbetar och hur kan de, fortfarande dåliga.

Det är en naturlig lag som gillar orsakar alltid ger liknande effekt, och därför någon man eller kvinna som lär sig att göra saker på detta sätt och vis kommer ofelbart att bli rik.

Att ovanstående påstående är sant framgår av följande fakta:

Bli rik är inte en fråga om miljö, för om så vore fallet skulle alla människor i vissa stadsdelar blir rika, folk i en stad skulle alla vara rika, medan de andra städerna skulle alla vara fattiga, eller invånarna i en Staten skulle rulla i förmögenhet, medan de i en angränsande stat skulle vara i fattigdom.

Men överallt ser vi rika och fattiga lever sida vid sida, i samma miljö, och ofta engagerade i samma yrken. När två män på samma ort, och i samma bransch, och man får rika medan den andra förblir fattiga, visar detta att bli rik är inte i första hand en fråga om miljö. Vissa miljöer kan vara mer fördelaktiga än andra, men när två män i samma verksamhet i samma område, och man får rika medan andra misslyckas, visar det att bli rik är resultatet av att göra saker på ett visst sätt.

Och vidare, är förmågan att göra saker på detta sätt och vis inte enbart på grund av innehav av talang, för många människor som har stor talang är fortfarande dåliga, medan andra som har mycket små talang bli rik.

Studera de människor som har fått rika, finner vi att de är i genomsnitt mycket i alla avseenden, inte har någon större begåvning och förmåga än andra män. Det är uppenbart att de inte blir rika eftersom de besitter talanger och förmågor som andra män har inte, utan för att de råkar göra saker på ett visst sätt.

Bli rik är inte resultatet av att spara, eller "driftighet", många mycket FATTIG människor är fattiga, men fria spenders ofta bli rik.

Inte heller blir rik på grund av att göra saker som andra inte gör, för två män i samma bransch ofta har nästan exakt samma saker, och man får rika medan den andra förblir fattiga eller går i konkurs.

Av alla dessa saker, måste vi komma till slutsatsen att bli rik är resultatet av att göra saker på ett visst sätt.

Om du bli rik är resultatet av att göra saker på ett visst sätt, och om orsaker som alltid ger liknande effekt, då en man eller kvinna som kan göra saker på det sättet kan bli rik, och hela frågan har väckts inom området för exakt vetenskap.

Uppstår frågan här, om detta på sätt och vis kanske inte så svårt att bara ett fåtal kan följa den. Detta kan inte vara sant, vilket vi har sett, så långt det naturliga förmåga beträffar. Begåvade människor blir rika, och klantskallar bli rika, intellektuellt briljanta människor blir rika och mycket dumma människor blir rik, fysiskt stark människor blir rika och svaga och sjuka människor blir rika.

Viss förmåga att tänka och förstå är naturligtvis viktiga, men i den mån naturlig förmåga beträffar, någon man eller kvinna som har förstånd nog att läsa och förstå dessa ord kan verkligen bli rik.

Dessutom har vi sett att det inte är en fråga om miljö. Läge räknas för någonting, man skulle inte gå till hjärtat av Sahara och räknar med att göra framgångsrika affärer.

Bli rik innebär att det är nödvändigt att ta itu med män, och att vara där det finns människor att hantera, och om dessa människor är benägna att handla på det sätt du vill handla, så mycket bättre. Men det är ungefär så långt som miljö går.

Om någon annan i din stad kan bli rik, så kan du, och om någon annan i ditt tillstånd kan bli rik, så kan du.

Återigen är det inte fråga om att välja en viss affärsverksamhet eller yrke. Folk blir rik på alla företag, och i varje yrke, medan deras granne grannar i samma yrke kvar i fattigdom.

Det är sant att du gör bäst i en verksamhet som du gillar, och som är trivsamt för dig och om du har vissa talanger som är väl utvecklad så gör du bäst i en verksamhet som kräver att utöva dessa talanger.

Dessutom får du gör bäst i ett företag som är anpassat till din plats, en glass salongen skulle göra bättre i ett varmt klimat än på Grönland, och laxfiske kommer att lyckas bättre i nordvästra än i Florida, där det inte finns några lax.

Men bortsett från dessa allmänna begränsningar, bli rik är inte beroende av din bedriva några aktuella verksamheten, men på din inlärning att göra saker på ett visst sätt. Om ni nu i näringslivet, och någon annan i ditt land blir rik i samma bransch, när du inte bli rik, så beror det på att du inte gör saker på samma sätt som den andra personen gör dem.

Ingen hindras från att bli rik genom brist på kapital. Sant, som du får kapital ökningen blir lättare och snabbare, men en som har kapital är redan rika, och inte behöver överväga hur man blir det. Oavsett hur fattig du är, om du börjar göra saker på visst sätt du kommer att börja bli rik, och du börjar få kapital. De få av kapital är en del av processen att bli rik, och det är en del av det resultat som alltid följer den gör saker på visst sätt. Du kan vara den fattigaste mannen på kontinenten, och vara djupt skuldsatt, du kan varken har vänner, inflytande eller resurser, men om du börjar göra saker på det här sättet, måste du börja ofelbart att bli rika, för liknande orsaker måste ger liknande effekt. Har du inget kapital, kan du få kapital, om du är i fel företag kan du få in det rätta företagsklimatet, om du är på fel plats kan du gå till rätt plats, och du kan göra detta genom att börja i din nuvarande verksamhet och i din nuvarande position att göra saker på visst sätt som orsakar framgång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar