januari 14, 2010

The Right To Be Rich./Rätt att vara rik.

KAPITEL 1

Allt som sägs i beröm av fattigdom, kvarstår det faktum att det inte är möjligt att leva ett riktigt komplett eller framgångsrikt liv om man inte är rik. Ingen människa kan stiga till sin största möjliga höjd på talang eller själ utveckling om han inte har gott om pengar, för att utvecklas själen och utveckla talang han måste ha många saker att använda, och han kan inte ha dessa saker om han inte har pengar att köpa dem med.

En man utvecklar i åtanke, själ och kropp genom att använda sig av saker, och samhället är så ordnad att man måste ha pengar för att bli innehavare av saker, och därför måste grunden för alla framsteg för människan att vetenskapen för att få rik.

Syftet med allt liv är utveckling, och allt som lever har en omistlig rätt till all utveckling är det målet kan nås.

Människans rätt till liv betyder att hans rätt att få gratis och obegränsad användning av alla de saker som kan vara nödvändiga för att hans största psykiska, andliga och fysiska unfoldment, eller, med andra ord till sin rätt att bli rika.

I denna bok får jag inte tala om rikedomar i en bildlig sätt, för att bli riktigt rik betyder inte att vara nöjd eller nöjd med lite. Ingen människa borde vara nöjd med lite, om han kan använda och njuta mer. Syftet med naturen är att främja och unfoldment av livet, och varje människa bör ha allt som kan bidra till makt, elegans, skönhet och rikedom i livet, får nöja sig med mindre är syndigt.

Mannen som äger allt han vill ha för levande av alla de liv han kan leva är rik, och ingen som inte har gott om pengar kan få allt han vill. Livet har nått så långt, och blivit så komplex, att även de mest vanlig man eller kvinna kräver en stor mängd rikedomar för att kunna leva på ett sätt som ens närmar fullständighet. Varje person som naturligtvis vill bli allt de kan bli, denna vilja att förverkliga inneboende möjligheter som ligger i människans natur, vi kan inte hjälpa att vilja vara allt vi kan. Framgång i livet blir vad du vill, du kan bli vad du vill bara genom att använda saker, och du kan få gratis tillgång till saker bara så du blir rik nog att köpa dem. Att förstå vetenskapen bli rik är därför det mest väsentliga i all kunskap.

Det är inget fel i att vilja bli rik. Längtan efter rikedom är verkligen en önskan om ett rikare, fullständigare och mer överflödande liv, och denna önskan är värda beröm. Mannen som inte vill leva mer överflöd är onormalt, och så den som inte vill ha pengar nog att köpa allt han vill är onormal.

Det finns tre motiv som vi lever, vi lever för kroppen, vi lever för sinnet, vi lever för själen. Ingen av dessa är bättre eller heligare än den andra, alla är lika önskvärt, och ingen av de tre - kropp, sinne och själ - kan leva fullt ut om någon av de andra är kortklippt fullt liv och uttryck. Det är inte rätt eller ädel att leva bara för själen och förnekar sinne eller kropp, och det är fel att leva för intellektet och förnekar kropp eller själ.

Vi känner alla de avskyvärda konsekvenser levande för kropp och förneka både kropp och själ, och vi ser att det verkliga livet: fullständigt uttryck för allt som man kan ge ut genom kropp, sinne och själ. Vad han kan säga, kan ingen människa vara riktigt glad eller nöjd, om inte hans kropp är lever fullt ut i alla funktioner, och om inte samma sak i sitt sinne och sin själ. Där det finns outtalade möjlighet, eller funktion inte utförs, finns otillfredsställd åtrå. Desire är möjligheten att söka uttryck eller funktion söker prestanda.

Människan kan inte leva fullt ut i kroppen utan god mat, bekväma kläder och varm skydd, utan frihet från alltför möda. Vila och rekreation är också nödvändiga för hans fysiska liv.

Han kan inte leva i åtanke utan böcker och tid att studera dem, utan möjlighet till resor och observation, eller utan intellektuellt sällskap.

Att leva i åtanke att han måste ha intellektuell fritidsaktiviteter, och måste omge sig med alla konstföremål och skönhet han kan använda och uppskatta.

Att leva fullt ut i själ, måste man ha kärlek, och kärleken nekas uttryck av fattigdom.

Människans högsta lyckan finns i gåva av förmåner för dem han älskar, älskar finner sin mest naturliga och spontana uttryck i att ge. Den man som har något att ge inte kan fylla sin plats som en make eller far, som medborgare, eller som en man. Det är i användningen av materiella ting som en man finner helt liv för sin kropp, utvecklar sitt sinne, och utvecklar sin själ. Det är därför av högsta vikt för honom att han skulle bli rik.

Det är helt rätt att du ska vilja att bli rik, om du är en vanlig man eller kvinna, du kan inte hjälpa det. Det är helt rätt att du ska ge bästa möjliga uppmärksamhet på vetenskap Getting Rich, för det är den ädlaste och mest nödvändiga av alla studier. Om du försummar denna studie, du är förfallen i er plikt mot dig själv, till Gud och mänskligheten, ty du kan göra för att Gud och mänskligheten någon större tjänst än att göra det bästa av dig själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar