januari 14, 2010

FÖRORD

Denna bok är pragmatiska, inte filosofiska, en praktisk handbok, inte en avhandling på teorier. Det är avsett för män och kvinnor vars mest brådskande är att pengar, som vill bli rika först, och filosofera efteråt. Det är för dem som har, hittills, hittade varken tid, resurser, eller möjlighet att gå djupt in i studiet av metafysik, men vem vill se resultat och som är villiga att ta slutsatserna av vetenskap som en grund för åtgärder, utan att gå in alla de processer genom vilka slutsatser man kommit fram.

Det förväntas att läsaren kommer att ta grundläggande förklaringar på tron, precis som han skulle ta uttalanden om en lag av elektriska åtgärder om de förkunnades av en Marconi eller en Edison, och med uttalanden på tron, att han kommer att visa sin sanningen genom att agera på dem utan rädsla eller tvekan. Varje man eller kvinna som gör detta kommer säkert att bli rik, för vetenskapen häri används är en exakt vetenskap, och misslyckande är omöjligt. Till nytta, men för dem som vill undersöka filosofiska teorier och så säkert en logisk grund för att tro, kommer jag citera här vissa myndigheter.

Den monistiska teorin för universums teorin att man är allt och att allt är Ett, att ett ämne som visar sig som den skenbara många delar av den materiella världen är av hinduiska ursprung, och har successivt vinna sin väg in i tanken västvärlden för två hundra år. Det är grunden för all orientalisk filosofi, och hos Descartes, Spinoza, Leibniz, Schopenhauer, Hegel, Emerson.

Den läsare som vill gräva i den filosofiska grunden för detta rekommenderas att läsa Hegel och Emerson för sig själv.

Skriftlig denna bok jag har offrat alla andra hänsynstaganden till tydlighet och enkelhet med stil, så att alla kan förstå. Den handlingsplan som anges häri var utläsas av slutsatserna i filosofi, det har testats noggrant och bär de högsta test av praktiska experiment, det fungerar. Om du vill veta hur de slutsatser som kom fram, läsa skrifter av författarna som nämns ovan, och om du vill skörda frukterna av sin filosofi i praktiken, läsa boken och göra precis som man säger åt dig att göra.

Författaren

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar