januari 14, 2010

Är Opportunity monopol?

KAPITEL 3

Ingen människa hålls fattiga eftersom möjligheten har tagits ifrån honom, eftersom andra människor har monopoliserat den rikedom, och har satt ett stängsel runt den. Du kan bli avstängd från att bedriva verksamhet i vissa linjer, men det finns andra kanaler öppna för dig. Förmodligen skulle det vara svårt för dig att få kontroll över någon av de stora järnvägen systemen, att området är ganska väl monopoliserad. Men den elektriska järnvägsdriften är fortfarande i sin linda, och erbjuder gott om utrymme för företag, och det kommer att bli ett litet fåtal år tills trafik och transporter genom luften kommer att bli en stor industri, och i alla sina grenar kommer att ge sysselsättning hundratusentals, kanske miljontals, människor. Varför inte rikta er uppmärksamhet på utvecklingen av antennen transport, istället för att konkurrera med JJ Hill och andra för en chans i ångtåg världen?

Det är helt sant att om man är en arbetare i anställningen av stål förtroende du har väldigt liten chans att bli ägare till anläggningen där du arbetar, men det är också sant att om man börjar agera på ett visst sätt kan du lämna snart anställningen av stål förtroende, du kan köpa en gård på mellan tio till forty tunnland, och bedriva verksamhet som producent av livsmedel. Det finns stor möjlighet vid denna tid för män som kommer att leva på små landområden och odla samma intensivt, sådana män kommer säkert att bli rik. Ni kan säga att det är omöjligt för dig att få landa, men jag kommer att bevisa för er att det inte är omöjligt, och att du kan säkert få en gård om du vill gå till jobbet på ett visst sätt.

Under olika perioder den våg av möjligheten uppsättningar i olika riktningar, beroende på behov av helheten, och särskilt skede av social utveckling som har uppnåtts. Närvarande, i Amerika, är det inställningen mot jordbruket och närstående industrier och yrken. I dag är möjligheten öppen innan fabriksarbetare i hans linje. Det är öppet inför företagsstarten mannen som levererar jordbrukaren mer än före ett som levererar fabriksarbetare, och innan de professionella man som väntar på jordbrukaren mer än före den som tjänar arbetarklassen.

Det finns ett överflöd av möjligheter för den man som kommer att gå med strömmen, i stället för att försöka simma mot den.

Så fabriksarbetarna, antingen som individer eller som en klass, inte berövas möjligheten. Arbetarna är inte som "hålls nere" av sina herrar, de är inte som "mark" av stiftelserna och kombinationer av kapital. Som klass, är de där de är eftersom de inte gör saker på ett visst sätt. Om Workers of America valde att göra detta, skulle de följa exemplet i deras bröder i Belgien och andra länder, samt skapa stora varuhus och kooperativa industrier, man skulle välja män i sin egen klass till kontoret, och stifta lagar favoring utvecklingen av sådana samarbetsprojekt industri och inom några år att de kunde ta fredliga besittning av det industriella området.

Arbetarklassen kan bli en master class närhelst de kommer att börja göra saker på ett visst sätt, lagen av förmögenhet är densamma för dem som det är för alla andra. Detta måste de lära sig, och de kommer att stanna kvar där de är så länge som de fortsätter att göra som de gör. Den enskilde arbetstagaren, dock inte hålls nere av okunnighet eller psykiska slothfulness sin klass, han kan följa strömmen av möjligheter till rikedom, och den här boken kommer att tala om för honom hur.

Ingen hålls i fattigdom genom korta i utbudet av rikedom, det finns mer än tillräckligt för alla. Ett palats så stora som Capitolium i Washington kan byggas för alla familjer på jorden från byggnadsmaterialet i USA ensam, och under intensiv odling, skulle detta land producerar ull, bomull, linne och silke nog att trasa varje person i världen finare än Salomo var klädd i all sin prakt, tillsammans med mat tillräckligt för att föda dem alla lyxigt.

Den synliga utbudet är praktiskt taget outtömlig, och den osynliga utbudet verkligen är outtömlig.

Allt du ser på jorden är tillverkad av ett original ämne, varav allting går.

Nya former ständigt görs, och de äldre är lösa, men alla former övertas av en sak.

Det finns ingen gräns för utbudet av formlös sidor, eller ursprungliga substansen. Universum är gjord av det, men det var inte alla används vid tillverkning av universum. Utrymmen i genom och mellan de former av synliga universum genomsyras och fylld med den ursprungliga substansen, med det formlösa sidor, med råvaran i allt. Tio tusen gånger så mycket som har gjorts kan fortfarande göras, och även då vi inte borde ha uttömt utbudet av samhällsomfattande råvaror.

Ingen människa, därför är dålig eftersom naturen är dålig, eller för att det inte räcker för att gå runt.

Naturen är ett outtömligt förråd av rikedom, leverans kommer aldrig tryta. Ursprungliga substansen lever med kreativ energi, och är ständigt producerar mer former. Om leverans av byggmaterial är slut, kommer fler att framställas, när jorden är så utmattad att livsmedelsranson och material för kläder inte längre kommer att växa på den, kommer det förnyas eller mer mark kommer att göras. När allt guld och silver har grävts ur jorden, om man fortfarande är i ett sådant stadium av social utveckling som han behöver guld och silver, som tillverkas av det formlösa. Det Formless Stuff svarar mot behoven hos människor, det kommer inte att låta honom vara utan något gott.

Så är fallet med mannen tillsammans, loppet som helhet är alltid rikligt rik, och om människor är fattiga, är det för att de inte följer visst sätt att göra saker som gör den enskilda människan rik.

Det Formless Stuff är intelligent, det är saker som tänker. Det är levande, och är alltid drev mot mer liv.

Det är den naturliga och inneboende impuls liv att försöka leva mer, det är den typ av intelligens för att förstora sig, och medvetandet att försöka utvidga sina gränser och hitta bättre uttryck. Universum av blanketterna har gjorts av Formless levande substans, kastar sig i form för att uttrycka sig i större utsträckning.

Universum är en stor levande närvaro, alltid flytta sig mot mer liv och bättre funktion.

Natur bildas för att främja liv, sin framdrivningsanordning motiv är ökningen av livet. Av denna orsak, där allting kan möjligen minister till liv är frikostigt tillhandahållas, det kan inte finnas någon brist om inte Gud är att motsäga sig själv och ogiltigförklara hans egna verk.

Du är inte hålls fattiga genom brist i utbudet av rikedomar, det är ett faktum som jag skall visa lite längre fram att även resurser Formless utbudet på kommando av den man eller kvinna ska agera och tänka på ett visst sätt .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar