januari 14, 2010

The First Principle in The Science of Getting Rich./Den första principen i Vetenskapen om hur man blir rik.

KAPITEL 4

Den första principen i The Science of Getting Rich.

Tanken är den enda makt som kan producera materiella rikedomar från Formless i sak. The stuff från vilken allting är gjort är ett ämne som tänker, och en tanke på form i detta ämne producerar form.

Ursprungliga substansen rör sig enligt sina tankar, utan varje form och process du ser i naturen är det synliga uttrycket för en tanke i ursprungliga substansen. Som Formless sidor tänker på en form, tar den formen, eftersom den anser att ett förslag, gör att rörelse. Det är hur allt skapades. Vi lever i en tankevärld, som är en del av en tanke universum. Tanken på ett rörligt universum utvidgas till Formless ämne och de tankar Stuff flyttar enligt denna tanke, i form av system för planeter, och hävdar att formen. Tänkande substans sker i form av sina tankar, och rör sig enligt tanken. Innehav tanken på en cirklande system med solar och världar, tar formen av dessa organ, och flyttar dem som de anser. Tänkande i form av en långsamt växande ek, går det följaktligen, och producerar trädet, men århundraden kan krävas för att göra jobbet. I skapandet verkar Formless att flytta enligt riktlinjerna i förslaget har fastställts, tanken på en ek inte leder till omedelbar bildandet av ett fullvuxet träd, men det börjar i rörelse de krafter som kommer att ge trädet tillsammans etablerade linjer tillväxt.

Varje tanke på form, som hölls i tänkande substans orsakar bildandet av form, men alltid, eller åtminstone generellt, längs linjer för tillväxt och åtgärder som redan är etablerade.

Tanken på ett hus av en viss konstruktion, om det var imponerad över Formless ämnet inte kan orsaka omedelbar bildandet av huset, men det skulle leda till svarvning av kreativ energi som redan arbetar inom handeln i sådana kanaler som till följd i snabbt bygga huset. Och om det inte fanns några befintliga kanaler genom vilka den kreativa energin skulle kunna fungera, då huset skulle bildas direkt från Primal ämne, utan att vänta på långsamma processer av organiska och oorganiska naturen.

Ingen tänkte på blankett kan inpräglas ursprungliga substansen utan att skapandet av formuläret.

Människan är en tänkande centrum, och kan härröra tänkte. Alla former som man formar med händerna måste först existera i sitt tänkande, han kan inte forma en sak tills han trodde att saken.

Och så länge man har begränsat sina insatser helt på det arbete som hans händer, han har manuellt arbete till en värld av former, som syftar till att ändra eller modifiera dem som redan finns. Han har aldrig tänkt på att försöka leda till nya former av intryck på hans tankar på Formless i sak.

När man har en genomtänkt form, han tar material från former i naturen, och gör en bild av den blankett som finns i hans sinne. Han har hittills gjort små eller inga försök att samarbeta med Formless Intelligence; att arbeta "med Fadern." Han har inte drömt att han kan "göra vad han ser Fadern göra." Man omformar och modifierar befintliga former av kroppsarbete, han har ingen uppmärksamhet på frågan om han inte kan producera saker från Formless sak av att kommunicera sina tankar till den. Vi föreslår att bevisa att han kan göra så, att bevisa att någon man eller kvinna kan göra så, och att visa hur. Som vår första steg måste vi fastställa tre grundläggande satser.

Först, hävdar vi att det finns ett original formlös grejer, eller ämne, från vilken allting är gjort. Alla de till synes många element men olika presentationer av ett element, alla de många former som finns i organiska och oorganiska naturen men olika former, tillverkad av samma saker. Och det här är tänkande saker, en tanke som hölls i det producerar i form av tanken. Tänkte, att tänka sak producerar former. Människan är en tänkande centrum, kan originella tankar, om man kan kommunicera sina tankar till eget tänkande substans, kan han leda skapande, eller bildning, i det han tycker om. För att summera detta --

Det är en tänkande saker från vilken allting är gjort, och som i sitt ursprungliga skick, genomsyrar, tränger in och fyller interspaces av universum.

En tanke i detta ämne producerar sak som är fotograferad av tanken.

Man kan bilda saker i hans tänkande, och genom imponerande hans tanke på formlösa substans, kan orsaka det han tycker om att skapa.

Man kan fråga om jag kan bevisa dessa påståenden, och utan att gå in på detaljer, svarar jag att jag kan göra det, både av logik och erfarenhet.

Resonemang tillbaka från fenomen i form och tänkte, jag kommer till ett kreativt tänkande substans och resonemang vidare från detta tänkande substans kommer jag till människans makt att orsaka bildandet av det han tycker om.

Och genom experiment, finner jag resonemanget sant, och detta är min starkaste bevis.

Om en man som läser denna bok blir rik genom att göra det man säger åt honom att göra, det är bevis till stöd för mitt påstående, men om varje människa som gör vad man säger åt honom att göra blir rik, det är positivt bevis tills någon går igenom processen och misslyckas. Teorin är sant förrän processen misslyckas, och denna process kommer inte att misslyckas, för varje människa som gör exakt vad den här boken berättar för honom att göra kommer att bli rik.

Jag har sagt att män blir rik genom att göra saker på ett visst sätt, och för att göra detta måste man bli i stånd att tänka på ett visst sätt.

En människas sätt att göra saker är en direkt följd av det sätt han tänker på saker.

Att göra saker på ett sätt du vill göra dem, kommer du att förvärva förmågan att tänka så som du vill tro, det är första steget mot att bli rik.

Att tänka efter vad du vill tro är att tänka SANNINGEN, oavsett framträdanden.

Varje människa har den naturliga och inneboende kraft att tro vad han vill tänka, men det krävs mycket mer för att göra det än vad man gör för att tänka de tankar som föreslås av framträdanden. Att tänka efter utseende är lätt, att tänka sanning oavsett framträdanden är mödosam och kräver utgifter på mer makt än något annat arbete man har att utföra.

Det finns inget arbete som de flesta människor krympa som de gör från att en hållbar och sammanhängande tänkte, det är det hårdaste arbete i världen. Detta gäller särskilt när sanningen är i strid med framträdanden. Varje framträdande i den synliga världen tenderar att ge en motsvarande form i sinnet som har påpekat det, och detta kan endast förhindras genom att hålla tanken av sanningen.

Att se på uppkomsten av sjukdomen kommer att ge den form av sjukdomen i ditt eget sinne, och till slut i kroppen, om du inte håller tanken på sanningen, nämligen att det inte finns någon sjukdom, det är bara ett utseende, och den verklighet är hälsa.

Att se på framträdanden av fattigdom kommer att producera motsvarande former i ditt eget sinne, om du inte håller sig till sanningen att det inte finns någon fattigdom, det finns bara överflöd.

Att tänka hälsa när de omges av skenet av sjukdomen, eller att tänka rikedomar när mitt i skenet av fattigdom kräver makt, men den som förvärvar denna makt blir mästare MIND. Han kan erövra ödet, han kan få vad han vill.

Denna effekt kan endast förvärvas genom att ta tag i det grundläggande faktum som ligger bakom allt att döma, och detta faktum är att det finns en tänkande substans, från vilka och av vilken alla ting är gjorda.

Då måste vi förstå sanningen, att varje tanke som hölls i ämnet blir en form, och att människan kan det imponera på sin tankar på det som att få dem att ta form och blir synliga saker.

När vi inser detta, förlorar vi alla tvivel och rädsla, för vi vet att vi kan skapa vad vi vill skapa, vi får vad vi vill ha, och kan bli det vi vill vara. Som ett första steg mot att bli rik måste du tror att de tre grundläggande förklaringar ges tidigare i detta kapitel, och för att framhäva dem. Jag upprepar dem här: --

Det är en tänkande saker från vilken allting är gjort, och som i sitt ursprungliga skick, genomsyrar, tränger in och fyller interspaces av universum.

En tanke i detta ämne producerar sak som är fotograferad av tanken.

Man kan bilda saker i hans tänkande, och genom imponerande hans tanke på formlösa substans, kan orsaka det han tycker om att skapa.

Du måste lägga undan alla andra begrepp i universum än det monistiska en, och du måste bo på detta så länge det är fast i ditt sinne, och har blivit sina invanda tänkandet. Läs dessa trosbekännelse uttalanden om och om igen, fixa varje ord på ditt minne, och meditera över dem tills du är övertygad om vad de säger. Om tvivel kommer till dig, kasta det åt sidan som en synd. Lyssna inte på argument mot denna idé, inte gå till kyrkor eller föreläsningar där en strid begreppet saker undervisas eller predikas. Läser inte tidningar eller böcker som lär en annan idé, om du blir inblandad i din tro, alla dina ansträngningar att vara förgäves.

Fråga inte varför allt detta är sant, inte heller spekulera i hur de kan vara sant, bara ta dem på förtroende.

Vetenskap bli rik börjar med det absolut acceptans av denna tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar