januari 14, 2010

How Riches Come To You

Kapitel 6.


När jag säger att du inte behöver köra vassa fynd, menar jag inte att du inte behöver köra några fynd alls, eller att du är ovan att det är nödvändigt för att ha någon kontakt med dina medmänniskor. Jag menar att du inte behöver ta itu med dem orättvist, du behöver inte få någonting för ingenting, men kan ge varje människa mer än du tar ifrån honom.

Du kan inte ge varje människa mer i kontanter marknadsvärde än du tar ifrån honom, men du kan ge honom mer i bruk värde än nuvärdet av det du tar ifrån honom. Papper, bläck och annat material i denna bok är inte värt de pengar du betalar för det, men om de föreställningar som den att ge dig tusentals dollar, har du inte varit förfördelade på grund av dem som sålde den till dig, de har gett dig ett stort bruksvärde för en liten kontantvärde.

Låt oss anta att jag äger en bild av en av de stora konstnärer, som i ett civiliserat samhälle, är värd tusentals dollar. Jag tar det till Baffin Ray, och genom "FÖRSÄLJNINGSTEKNIK" förmå en eskimå att ge en bunt med päls värt $ 500 för den. Jag har verkligen kränkt honom, för han har ingen användning för bilden, det har ingen användning värde för honom, det kommer inte att lägga till hans liv.

Men om jag ger honom en pistol värd $ 50 för sina pälsar, och han har gjort en bra affär. Han har användning för en pistol, den kommer att få honom många fler pälsar och mycket mat, det kommer att utöka sitt liv på alla sätt, det kommer att göra honom rik.

När du stiger upp från den konkurrensutsatta till den kreativa planet, kan du skanna din affärstransaktioner mycket strängt, och om du säljer en man något som inte tillför mer till sitt liv än det han ger dig i utbyte, har du råd att stanna den. Du behöver inte slå någon i näringslivet. Och om du är i en verksamhet som inte slå folk, få ut av det på en gång.

Ge varje människa mer i bruksvärde än du tar ifrån honom kontant värde, då du lägger till livet i världen som varje affärstransaktion.

Om du har personer som arbetar för dig, måste du ta ifrån dem mer i kontanter värde än du betalar dem i lön, men du kan planlägga ditt företag att det kommer att fyllas med principen om befordran, och så att varje arbetstagare som vill göra detta kan förväg lite varje dag.

Du kan göra ditt företag göra för dina anställda vad den här boken gör för dig. Du kan så göra ditt företag att det blir en slags stege, genom vilken varje anställd som tar sig besväret kan klättra till rikedom sig, och ges möjlighet att, om han inte gör så det är inte ditt fel.

Och slutligen, att eftersom du är orsaken att skapa dina rikedomar från Formless Ämne som genomsyrar hela din miljö, följer det inte att de skall ta form från atmosfären och kommit till framför dina ögon.

Om du vill ha en symaskin, till exempel, menar jag inte att säga att du ska imponera tanken på en symaskin på tänkande substans tills maskinen är uppbyggd utan händer i rummet där du sitter, eller någon annanstans. Men om du vill ha en symaskin, håll mental bild av den med den mest positiva visshet om att det görs, eller är på väg till dig. Efter snart som utgör den tanken har de mest absolut och orubblig tro på att symaskinen är på väg, aldrig tänker på det, eller tala, om det på något annat sätt än som är säker på att komma fram. Anspråk på den som redan har din.

Det kommer att komma till dig av kraften i den yttersta intelligensen, som agerar på människornas sinnen. Om du bor i Maine, kan det vara så att en människa kommer att föras från Texas eller Japan för att satsa på en viss transaktion som kommer att leda till att du får vad du vill.

Om så är fallet, kommer hela ärendet så mycket att människans fördel eftersom det är din.

Glöm inte för ett ögonblick att den tänkande substans är genom alla, kan alla kommunicera med alla och påverkar alla. Den önskan tänkande substans för rikare liv och bättre levnadsvillkor har lett till skapandet av alla symaskiner som redan gjorts, och det kan leda till skapandet av miljontals fler, och kommer varje gång man sätta den i rörelse av vilja och tro, och genom att agera på ett visst sätt.

Du kan säkert få en symaskin i ditt hus, och det är lika säkert att du kan ha någon annan sak eller saker som du vill, och som ni kommer att använda för att främja ditt eget liv och andras liv.

Du behöver inte tveka om att be till stor del, "det är din fars nöjet att ge er riket", säger Jesus.

Ursprungliga substansen vill leva allt som är möjligt för er och vill att du har allt du kan eller kommer att använda för de som bor i de mest överflödande liv.

Om du fixar på ditt medvetande att de önskar du känner för innehav av rikedomar är ett med önskan av allsmäktighet för mer fullständig yttrandefrihet, blir din tro oövervinnelig.

En gång såg jag en liten pojke sitter vid ett piano, och förgäves försöker få harmoni ur nycklarna, och jag såg att han var sorgsen och provocerade av hans oförmåga att spela riktig musik. Jag frågade honom om orsaken till hans förtret, och han svarade, "Jag kan känna musiken i mig, men jag kan inte göra mina händer gå till höger." Musiken i honom var suget av ursprungsmaterialet, som innehåller alla möjligheter till allt liv, allt som finns i musik ville uttryck genom barnet.

Gud, ett ämne, försöker leva och göra och njuta av saker genom mänskligheten. Han säger "jag vill händer att bygga underbart strukturer, att spela gudomlig harmoni, måla härliga bilder, jag vill fötter springa mina ärenden, ögonen se mina skönheter, till tungor tala mäktig sanningar och sjunga underbara sånger," och så på.

Alla att det är möjligt försöker uttryck genom män. Gud vill att de som kan spela musik för att ha pianon och alla andra instrument, och att ha möjlighet att odla sina talanger så långt, han vill ha dem som kan uppskatta skönhet för att kunna omge sig med vackra saker, han vill ha dem som kan urskilja sanning att ha alla möjligheter att resa och observera, han vill ha dem som kan uppskatta klä vara vackert klädda, och de som kan uppskatta god mat att vara lyxig mat.

Han vill att alla dessa saker eftersom det är själv som har och uppskattar dem, det är Gud som vill spela och sjunga, och njuta av skönhet, och förkunna sanningen och bära fina kläder, och äter god mat. "Det är Gud som verkar i er att vilja och att göra, säger Paul.

Viljan du känner för rikedom är oändlig, försöker att uttrycka sig i dig som han försökte komma till uttryck i den lille gossen vid pianot.

Så du behöver inte tveka att be mycket.

Din del är att focalize och uttrycker en önskan till Gud.

Detta är en svår fråga med de flesta människor, de behåller något av den gamla idén om att fattigdom och självuppoffring behagar Gud. De ser på fattigdom som en del av planen, en nödvändighet av naturen. De har uppfattningen att Gud har avslutat sitt arbete, och gjorde allt vad han kan göra, och att majoriteten av män måste stanna fattiga eftersom det inte finns tillräckligt för att gå runt. De håller på så mycket av denna felaktiga trodde att de skäms för att be om rikedom, man försöker att inte ha mer än en mycket blygsam kompetens, precis tillräckligt för att göra dem ganska bekvämt.

Jag minns nu det gäller en elev som fick veta att han måste komma ihåg en klar bild av de saker han önskade, så att kreativt tänkande av dem kan vara imponerade på Formless i sak. Han var en mycket fattig man, som bor i ett hyrt hus, och har bara vad han tjänat från dag till dag, och han kunde inte förstå att all rikedom var hans. Så, efter att ha funderat på saken, beslöt han att han rimligen kan begära en ny matta på golvet i sina bästa rum, och en antracitkol spisen för att värma huset under det kalla vädret. Följ anvisningarna som ges i denna bok, fick han dessa saker i ett par månader, och sedan gick det upp för honom att han inte hade frågat nog. Han gick igenom huset där han bodde, och planerade alla de förbättringar som han skulle vilja göra i det, han mentalt lagt till ett burspråk här och ett rum där, förrän det var helt i hans sinne som hans ideal hem, och sedan han planerade dess inredning.

Håll hela bilden i sitt sinne, började han bor i visst sätt, och att röra sig mot vad han ville, och han äger huset nu, och bygger nu upp den efter formen av sin mentala bild. Och nu med ännu större tro, kommer han på att få större saker. Det har varit honom efter hans tro, och det är så med er och oss alla.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar