januari 14, 2010

Intrycket ökningen.

KAPITEL 14

Om du ändrar din kallelse eller inte, dina handlingar för detta måste vara de som hör till företag där du är nu engagerade.
Du kan komma in i företaget som du vill genom att göra en klok användning av de företag du redan är etablerade i, genom att göra ditt dagliga arbete på ett visst sätt.

Och eftersom din verksamhet består i relation till andra människor, vare sig personligen eller genom brev,-nyckeln tänkte på alla dina ansträngningar måste förmedla till sina sinnen intrycket av ökningen.

Ökningen är vad alla män och alla kvinnor som söker, det är det tvångsmässiga av Formless Intelligence inom dem, som söker rikare uttryck.

Längtan efter ökningen ligger i hela naturen, det är grundläggande impuls av universum. All mänsklig verksamhet bygger på en önskan om ökat, människor söker mer mat, mer kläder, bättre bostäder, mer lyx, mer skönhet, mer kunskap, mer nöje - ökade något, mer liv.

Allt levande är under detta att ständigt avancemang, där ökningen av livet upphör, upplösning och död som i på en gång.

Man vet instinktivt detta, och därför han alltid strävar efter mer. Denna lag en evig ökning som anges av Jesus i liknelsen om talanger, endast de som får fler behålla alla, från honom, som har inte skall tas också det han har.

Den normala önskan om ökat välstånd är inte en ond eller en förkastlig sak, det är helt enkelt en önskan att öka tillgången till livet, det är strävan.

Och eftersom det är den djupaste instinkt deras naturer, alla män och kvinnor dras till honom som kan ge dem mer av de medel till livsuppehälle.

I efter visst sätt som beskrivs i föregående sidor, du får fortsatt ökning för dig, och du ger det till alla som du handlar.

Du är en kreativ center, från vilket ökning ges ut till alla.

Var säker på detta, och framföra försäkran om det faktum att varje man, kvinna och barn som du kommer i kontakt. Oavsett hur liten transaktion, även om det bara försäljning av en käpp av godis till ett litet barn, lagt ned på det tanken på att öka, och se till att kunden är imponerad av tanken.

Ger ett intryck av framsteg med allt ni gör, så att alla människor skall få intrycket att du är en framryckande Man, och att du avancerar alla som arbetar med dig. Även till människor som du möter i ett socialt sätt, utan en tanke på verksamheten, och till vem du inte försöka sälja något, ge tanken på att öka.

Du kan förmedla detta intryck genom att hålla den orubbliga tro att du själv är i vägen för Ökning, och genom att låta denna tro inspirera, fylla, och genomsyrar alla insatser.

Gör allt du gör i den fasta övertygelsen att du är en framåt person, och att du ger uppflyttning till alla.

Känner att du blir rik, och att därigenom du gör andra rika, och ger fördelar för alla.

Vill inte skryta eller skryta med din framgång, eller tala om det i onödan, sanna tron är aldrig skrytsam.

Vart du hittar en skrytsam person, hittar du någon som är hemligt tveksam och rädd. Helt enkelt känna tro, och låt det att fungera i varje transaktion, låt varje handling och ton och titta uttrycka den tysta försäkran om att du blir rik, att ni redan är rik. Ord kommer inte att bli nödvändigt att förmedla denna känsla till andra, de kommer att känna känslan av att öka när i din närvaro, och kommer att lockas till dig igen.

Du måste så imponera på andra att de ska känna att umgås med dig att de kommer att få öka för sig själva. Ser att du ger dem ett bruksvärde större än kontantvärde du tar ur dem.

Ta en ärlig stolthet i att göra detta, och låta alla veta det, och du har ingen brist på kunder. Folk kommer dit där de inte får öka, högsta, som önskar öka i alla, och som vet allt, kommer att gå i riktning mot er män och kvinnor som aldrig hört talas om dig. Ditt företag kommer att öka snabbt, och du kommer att bli förvånad över den oväntade fördelar som kommer till dig. Du kommer att kunna från dag till dag för att göra större kombinationer, säkert större fördelar, och att gå in i en mer trivsamt yrke om du önskar att göra det.

Men gör något allt detta, får du aldrig förlora ur sikte din vision om vad du vill, eller din tro och syftet att få vad du vill.

Låt mig här ge er ett ord av försiktighet i fråga om motiv.

Akta dig för lömska frestelsen att söka makt över andra män.

Ingenting är så roligt att det oformade eller delvis utvecklat sinne som maktutövning eller herravälde över andra. Viljan att regeln för självisk tillfredsställelse har varit förbannelse världen. För många åldrar kungar och stormän har dränkt marken med blod i sin kamp för att utvidga sina besittningar, vilket inte söka mer liv för alla, men för att få mer makt åt sig själva.

I dag är det främsta motivet i kommersiella och industriella världen samma, män Marskalk deras arméer av dollar och ödelägger liv och hjärtan miljoner i samma galna rusning efter makt över andra. Kommersiella kungar, som politiska kungar, är inspirerade av maktbegär.

Jesus såg i denna önskan om herraväldet rörliga impuls av att det onda värld Han försökte störta. Läs tjugotredje kapitlet i Matteus, och se hur han bilder lust fariséerna att kallas "Mästare" att sitta på höga platser, för att dominera över andra, och att lägga bördor på bekostnad av de mindre lyckligt lottade; och notera hur han jämför denna lust för herravälde med broderlig söka för det gemensamma bästa som han kallar sina lärjungar.

Håll utkik efter för frestelsen att söka för auktoriteter, att bli "mästare", för att betraktas som en person som är ovanför den vanliga besättningen, att imponera på andra genom påkostade display, och så vidare.

Sinnet som söker om herraväldet över andra är konkurrensen sinne, och konkurrenssituationen sinne är inte kreativ en. För att kunna behärska er miljö och ert öde, är det inte alls nödvändigt att du ska regera över dina medmänniskor och faktiskt, när du faller i världens kamp för höga platser, du börjar bli erövrat av ödet och miljö, du bli rik blir en slump och spekulationer.

Akta dig för konkurrens sinne! Ingen bättre formulering av principen om kreativa åtgärder kan formuleras än favoriten förklaring i slutet av "gyllene regeln" Jones i Toledo: "Vad jag vill ha för mig själv, jag vill ha för alla."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar